HENGELSPORT- EN BOTENBEURS

De Hengelsport- en Botenbeurs is voor het eerst georganiseerd in de Veemarkthallen te Utrecht in 2002. Met een oppervlakte van 5.500 m² en 35 standhouders werd deze succesformule geboren. Inmiddels is de Hengelsport- en Botenbeurs uitgegroeid tot de grootste en meest complete Hengelsport- en Botenbeurs van Europa met 160 standhouders, 20.000 m² en 18.000 bezoekers!

In 2011 werd de Veemarkthallen gesloopt, waardoor de beurs is verhuisd naar de Jaarbeurs in Utrecht. De Jaarbeurs biedt veel meer ruimte dan de Veemarkthallen en daar maakt de Hengelsport- en Botenbeurs natuurlijk uitgebreid gebruik van! Er is sinds 2011 zelfs een beurs-binnen-de-beurs gecreëerd: Carpsquare. Een aparte ruimte waar elke karperliefhebber zijn neus kan ophalen voor al het moois dat Carpsquare te bieden heeft.

Er is meer dan voldoende ruimte voor de vele standhouders en bezoekers die vanwege de centrale ligging van Utrecht uit alle delen van het land komen, aangevuld met internationale bezoekers uit Engeland, Duitsland, Frankrijk en België.

Waar veel publiek op zoek gaat naar de nieuwtjes, aanbiedingen, informatie, de lezingen of de aanschaf van een nieuwe hengel, molen, voer of kunstaas, blijkt dat de totale beleving van de beurs de sportvissers aanspreekt. Er is informatie en vertier voor jong en oud en bovendien gelegenheid om rustig bij een lekker broodje en een drankje de laatste vangsten uit te wisselen en de plannen voor nieuwe vangsten en avonturen met elkaar te bespreken.

De aanschaf van een visboot staat nog altijd hoog op het verlanglijstje van menig sportvisser en de Utrechtse beurs is dé plek bij uitstek waar ‘vraag en aanbod’ op botengebied elkaar ontmoeten. Standhouders laten hun mooiste visboten, buitenboordmotoren en fishfinders zien, terwijl geïnteresseerden alles mooi kunnen vergelijken, prijzen kunnen aanvragen, inruil kunnen bespreken of afspraken maken over proefvaarten of bezoek aan de showrooms.

Elk jaar, in november of december, vindt de Hengelsport- en Botenbeurs weer plaats in de Jaarbeurs Utrecht. Net voordat het visseizoen begint, kunnen alle sportvissers zich voorbereiden door kennis te maken met alle nieuwe producten voor het daaropvolgende jaar.